hye , i'm iera , nineteen , lenggong perak , fully taken by Mr. Akmal. hop until death , please respect my blog and i'll respect yours back , thanks for visiting , very appreciate :)

Friday, 13 April 2012

lesen oh lesen

hyehye oi . malam tady aku tido rumah tokey aku teman sebab husband dye kenaa pegy teluk intan . pagy pagy aku dah bangon , nak amek lesen , praktikal 3jam tu nak dapad kan L kan . pukul tujuh baru terjage , dengan tokey tokey aku tak sedar , wuahaha . k takpe . sampay tempad lesen kene tunggu jap sebab start pukul sembilan , mase tu baru pukul lapan suku . tercongok aku sorang sorang . time nak buad praktikal tu yang syok . HAHAHA
dah la aku tak bawak helmet sendry tady , kene la pakai helmet kat situ , bau dah , perghh usah di kenang , memang terbaek aa =.= . yang aku bengang nye , cikgu yang ajar aku bawak moto tuh . dah la suare lantang . nak ajar orang pon marah marah . kesian india tu tady kene marah nan dye depan ramai ramai . dye kate , nak tukar gear pon tak rety ke ??! dah name pon tengah belaja moto , ajar la molek molek . sampay time aku kene buad bahagian tiga , dye tanye aa ape nak kene buad ape nak kene buad . aku cakap aa satu satu , then aku cakap masok gear . mase tuh ade sorang boy sebelah aku . boy tu belaja moto gak , tapy kene ajar aku bahagian tiga . dye cakap kat boy tuu , orang masok gear , dye tukar gear . aku dah bengang sikid , sebab dary tady dah kene . aku dah la first time , aku pon cakap , BETOY AA SAYE CAKAP MASUK GEAR ,  BILE MASE PULAK SAYE CAKAP TEKAN GEAR ?? boy sebelah aku tu pandang aku , dye kate , uihh jangan la marahh . hahaha . geram punye pasai , dah aa panas terik . oke takpe aa . aku pon pusingpusing kat litar tu , seronok abehkan minyak motor -.- sampay kat simpang tuh , dye tunggu .
dye : oke , awak buad bahagian dua dan tiga . buad sampay pukol dua belas .
aku : okey , bahagian dua dan tige kan .
dye : yelaa , dua dan tige la , habes awak nak buad bahagian empad ? bila mase ade bahagian empadd ???! 
aku : saye tanye camtuh je pon , ehh encik cakap elok elok sikid boleyh tak ?? panas nih !
dye : .........

lepas aku cakap macam tu , baru nak layan aku leklok . baru nak tanye aku letih ke , baru aa nak suro aku berehadd . errr . nak ajar tu gune la bahasa elok elok sikid , asyik nak peleceh orang je tahu nye . marah tengking tengking bagay . dah macam berlatih kawad dah pon lahaii . =.=' dye siap cakap lagy kat aku  bawak moto je rety , nak buad kat litar tak rety , helo pokcik , kat jalan raya pokcik penah tgk tak orang nak masok simpang lambai tiga kali , bagy isyarat tangan bagay , ada ? ada ? zzzzzzzzzzz . aptb !

aduh , lepas nih kene jumpe dye lagy . =.= belajar moto untuk amek P pulak . naseb lambat lagy je . cukup cukup la aku buad dose dok menjawab cakap dye . muke aku chill je tady , senyum senyum , dalam haty duk mencarut bagay laa . HAHAHA *k jujur . kbai . 

No comments:

Post a Comment

Sayang kamu semua