hye , i'm iera , nineteen , lenggong perak , fully taken by Mr. Akmal. hop until death , please respect my blog and i'll respect yours back , thanks for visiting , very appreciate :)

Tuesday, 3 January 2012

working ~ !

today is my third day ---> work with CIKDAH at KANTIN MAJLIS DAERAH LENGGONG .
hahaha , hari pertama ira keje kat situ dah cedere tau , jari ira kene wap air panas mase bukak tudung periuk.
Waaaaa :'( saked tahu ~ ! sampay sekarang kalo pegang sakedd :'(
mule-2 masok keje citu , ukeyhh , whoaaa ~ ! syok nye tak banyak keje kann . masok second day , ira dah stat BENGANG ~ !
u know why ?? there's a MAKCIK work there that i called tuuuuttttt , hehehe , CAN'T MENTION meyhhh :D
dye neh suke sangad arah ira buad itu , buad ini , bukan aa ira nak merungud , tapy sebelom keje kat situ , ira dapad tahu keje ira , angkad air , basoh cawan , simpan cawan , sapu sampah , lap mejaaa .
tapy makcik neh siked-2 panggil ira , ira ~ ! buad ini ini ini , ira ~!  buad itu itu . heyhh ~ ! ira tahu aa dye keje lame kannn , tapy jangan aa arah-2 orang macam tuh , tokeyh pon tak kate hape beb .hari second jugak aa bnde neh jady ---> ade orang order mee goreng and meegi rebus , pastu cikdah kate , mehh-2 tulong sorang , ira baru nak bangun aa , ira pandang makcik tuuutt tu , dye buad isyarat mate swoh ira tolong cikdah , ira pon uky jelaa , tapy tetibe cikdah kate , tuutttt ~ ! tuuuttt ~ ! (makcik tu aa) hang mari tolong aku .
ira pon haaahhh lega ~! hehe . tapy ira pandang makcik tuuutttt tu , dye geleng-2 pale .
ira macam bengang aa jugak kann .. uky takpe lagy . Kann berniage kedai makan mestila ade tray makanan yang bosarr-2 tu kann , sebelom tu cikdah ade pesan kat ira , tak payahh basoh periuk-2 tray-2 .
tapy tetibe makcikk tuutttt tu kate kat ira , ---> haaaa ~ ! basoh aa , tunggu ape lagy ~! ira cam terkejodd aa , ira pon ikot je aa dye swoh , tapy naseb cikdah panggil ira swoh bungkos laok paok lebeyh .
hahahahaha , so dye aa yang basoh , huhuk . macam-2 aa dye suro ira buad , n salu nye ape yang kua dari mulod dye memang nyakedkan aty , tapy ira diam je aa . tahan je aa , kannnn . kyte kene aa hormat dye . ermmm ..
BOSS --> tokeyh ira neh - CIKDAH , dye neh sporting giler vavi aa cakap kat korang , tady cawan sebijik pecah , ira aa buad , licin , prangggg ~ ! dushhh , pecahhh , tady dye nak bgy gaji ira cakap aa , cikdah , tady cawan sebijik terbuad pecah , pastu dye kate , emmm takpe , hahaha , boleyh buad pecah lagy , HAHAHA
Ari nih ira cedera lagy , kene pisau kat tangan , tatahu aa nape leyh jadi cam neh , salu kat ruma tak pulak , nervous kowtt , huhuhu . sikedd je , jangan nak manje sangad aa kan , hehehehe ~ !
Yang penting dued masyukkk , keje dari pukol 630 until 2 petang . kejap je kann .
uky aa , nak tydo , penaddd tahu , hehehe . love you all ~!

1 comment:

Sayang kamu semua